Liten tavla

Idag tänkte jag visa en liten ”tavla” som jag gjort med inspiration från en kurs jag gick förra helgen. Då använde vi andra material, men denna har jag gjort med material från Scrap it up och jag har experimenterat lite.

Jag började med att måla en plywoodskiva som är 10×20 cm med vit akrylfärg. Jag målade 3 lager och lät det torka lite emellan.

När det torkat limmade jag på några bilder jag klippt ut från klippark från Scrap it up och Marianne design. Jag limmade fast dem med häftlack och sedan strök jag på ett lager häftlack över hela skivan.

När det torkat penslade jag på två lager krackeleringslack med bred pensel, först vertikalt och sedan horisontellt. När lacken torkar bildas krackeleringssprickor och de fyllde jag i med ädelmetallpulver – silver. Jag använde en torr pensel för att lägga på pulvret.

Detaljbild där sprickorna med pulvret syns bättre.

Nu använde jag en stencil och lade på brun stämpelfärg.

När allt var torrt limmade jag på olika band/spetsar, en fjäril och blommor där jag ville ha dem med limpistol.

Nu till det största experimentet, jag provade att lägga pigmentpulvret direkt på blommorna och sedan sprutade jag vatten över. Pigmentpulvret sprider inte ut sig så mycket som vissa andra färgpulver, men det fungerar!

Sedan var det bara att torka med embossingfönen. Klart!

Charlotta

Material från Scrap it up:

Vit akrylfärg

Stämpelfärg, brun

Klippark från Scrap  it up

Klippark från Marianne design

Färgpigment Primary elements

Mikro-facetten häftlack

Mikro Facetten-lack

Ädelmetallpulver, silver

Stencil

Blommor

Limpistol

Band

Fjärilsdekoration

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *